Kış aylarının vazgeçilmez lezzeti salebi evde yapmak çok kolay! İşte Muhteşem Salep tarifi yapımı

Kış aylarının vazgeçilmez içeceği olan salep, sıcak ve yoğun lezzetiyle soğuk kış günlerinde insanı içini ısıtan bir içecek. Peki evde salep yapmak çok mu zor? Aslında değil! İşte size mükemmel bir salep tarifi:

Malzemeler:
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı toz salep
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- Damak zevkinize göre tarçın veya kakao

Yapılışı:
1. Sütü bir tencereye alın ve ocağa koyun. Süt ılıklaşana kadar ısıtın.
2. Isınan sütün içine toz salebi ekleyin ve sürekli karıştırarak topaklanmasını önleyin.
3. Ardından toz şekerini de ekleyip karıştırmaya devam edin. Şeker tamamen eriyene kadar karıştırmaya devam edin.
4. Salebin kıvamını alması için kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocağı kapatın.
5. Servis yapmadan önce üzerine tarçın veya kakao serpiştirerek servis yapabilirsiniz.

Evde yapabileceğiniz bu pratik salep tarifi, marketten aldığınız hazır saleplere nazaran hem daha ekonomik hem de daha sağlıklı olacaktır. Soğuk ve kış günlerinde hem sizi ısıtacak hem de lezzetiyle keyif verecek bir içecek olan salep, bu tarifle artık evde kolayca yapılabilir. Afiyet olsun!

12 Şub 2024 - 15:55 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.