Son dönemde moda oldu: Klasik sarmadan daha lezzetli oluyormuş! İşte en lezzetli PAZI SARMASININ TARİFİ YAPIMI

Son dönemde Türk mutfağında geleneksel lezzetlerin yeniden popüler hale gelmesiyle beraber pazi sarması da adından sıkça söz ettirmeye başladı. Pazi sarması, klasik yaprak sarmadan daha lezzetli olduğu düşünülen bir lezzet haline geldi. Peki, evde pazi sarması nasıl yapılır? İşte en lezzetli pazi sarması tarifi:

Malzemeler:

- 1 demet taze pazi yaprağı
- 1 su bardağı pirinç
- 1 adet soğan
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- Yarım su bardağı su
- Tuz, karabiber, pul biber
- 1 adet limon (isteğe bağlı)

Yapılışı:

1. Taze pazi yapraklarını yıkayıp suyunu süzün.
2. Pirinci yıkayıp süzün.
3. Soğanı yemeklik doğrayın ve zeytinyağı ile birlikte tencereye alıp kavurun.
4. Kavrulmuş soğana pirinci ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
5. Tuz, karabiber ve pul biber ekleyerek karıştırın.
6. Pirinci kavurma işleminden sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
7. Soğuyan pirinci pazi yapraklarına yerleştirip sarın.
8. Tencereye sardığınız pazi yapraklarını dizin.
9. Üzerine yarım su bardağı suyu gezdirin.
10. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin.
11. Piştikten sonra limon dilimleri ile servis yapabilirsiniz.

Bu enfes pazi sarması tarifi ile evinizde lezzetli ve sağlıklı bir yemek hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

12 Şub 2024 - 12:19 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.