Pastane böreği gibi oluyor tabak tabak yeniyor' BAYAT EKMEKLİ TAVA BÖREĞİ NASIL YAPILIYOR?

Bayat ekmekli tava böreği, pratik ve lezzetli bir atıştırmalık veya hafif bir akşam yemeği seçeneğidir. Pastane böreği gibi tabak tabak yenmesiyle ünlüdür. Bu makalede, bayat ekmekli tava böreğinin nasıl yapılacağını adım adım öğreneceksiniz.

Malzemeler:
- Bayat ekmek dilimleri
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı su
- 2 yumurta
- Tuz
- Karabiber
- İsteğe bağlı olarak kaşar peyniri, beyaz peynir, rendelenmiş tavuk veya sebzeler

Yapılışı:
1. Öncelikle yumurtaları derin bir kaseye kırın ve çırpın.
2. Üzerine sütü ve suyu ekleyerek karıştırın.
3. Tuz ve karabiber ekleyerek karışımı iyice çırpın.
4. Bayat ekmek dilimlerini bu karışıma batırarak ıslatın ve fazla karışımdan sıkarak çıkarın.
5. Ardından tavaya alın ve her iki tarafını da hafifçe kızartın.
6. Eğer isterseniz, peynir veya sebzelerle böreği doldurarak, üzerini kapatın ve birkaç dakika daha pişirin.

Bayat ekmekli tava böreği, içerisine eklediğiniz malzemelere göre farklı lezzetler alabilir. Hem pratik hem de ekonomik olması sebebiyle evdeki artan ekmekleri değerlendirmek için de harika bir seçenektir. Afiyet olsun!

10 Şub 2024 - 21:24 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.