Bekledikçe güzelleşiyor; Bayatlamayan poğaça tarifi malzemeleri ve yapımı

Bayatlamayan poğaça tarifi, pratik ve lezzetli bir seçenek arayanlar için harika bir seçenek olabilir. Bu tarif, özellikle kahvaltı sofraları için ideal bir seçenektir. Bayatlamayan poğaça tarifini yapmak için aşağıdaki malzemeleri kullanabilirsiniz:

Malzemeler:
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sirke
- Aldığı kadar un
- İç harcı için peynir, zeytin, sucuk gibi istediğiniz malzemeler

Yapılışı:
1. Derin bir karıştırma kabında sıvı yağ, yoğurt, yumurta, sirke ve tuzu karıştırın.
2. Kabartma tozu ekleyip karıştırın.
3. Yavaş yavaş un ilave ederek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda yuvarlayın.
5. Ortasına istediğiniz iç harcını koyup poğaça şeklini verin.
6. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Bu bayatlamayan poğaça tarifi, misafirleriniz için pratik bir seçenek olabilir. Ayrıca bu tarif sayesinde poğaçalarınızın bir sonraki güne kadar tazeliğini koruyabileceğiniz için uzun süre bekleyebilirsiniz. Bu tarifi deneyerek, kahvaltı sofralarınıza lezzetli bir alternatif ekleyebilirsiniz.

09 Şub 2024 - 14:30 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.