Şık ve Farklı Olsun Menüsü: 3 Sebzeli Yılbaşı Sofrası Tarifi ve Malzemeleri

Yılbaşı sofralarında farklı ve şık bir menü arayanlar için 3 sebzeli yılbaşı sofrası tarifini ve malzemelerini detaylı bir şekilde anlatacağım. Bu menü, hem lezzetli hem de göz alıcı sunumuyla misafirlerinizi etkilemenizi sağlayacak.

Tarifimizin malzemeleri şunlardır:

- 500 gram kuşbaşı doğranmış dana eti
- 2 adet havuç
- 2 adet patates
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- Tuz, karabiber
- Zeytinyağı
- Maydanoz
- Taze kekik

Yılbaşı sofrası için hazırlayacağımız 3 sebzeli yemek için öncelikle dana etini zeytinyağında kavuruyoruz. Ardından doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Daha sonra kuşbaşı doğranmış havuç ve patatesleri ekleyerek bir süre daha kavuruyoruz. Sebzeler hafifçe yumuşayınca üzerine doğranmış biberleri ekliyoruz. Tuz, karabiber, taze kekik ve ince kıyılmış maydanoz ekleyerek karıştırıyoruz.

Bu karışımı bir fırın kabına alıp üzerini kapatıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-40 dakika kadar pişiriyoruz. Üzeri kızarana kadar pişen yemeğimiz hazır.

Bu leziz ve şık görünümlü 3 sebzeli yılbaşı sofrası tarifini deneyerek sevdiklerinize unutulmaz bir yılbaşı sofrası hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

30 Oca 2024 - 21:37 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.