En Kolay Yöntemiyle: Kereviz Nasıl Soyulur ve Doğranır?

Kereviz, lezzetli bir sebze olmasına rağmen soyulup doğranması biraz uğraştırıcı olabilir. Ancak doğru teknikleri kullanarak kerevizi soyup doğramak oldukça kolaylaşabilir.

 İşte en kolay yöntemiyle kereviz nasıl soyulur ve doğranır:
1. Kerevizi hazırlamaya başlamadan önce kerevizinizi yıkayın ve kurulayın.
2. Kerevizin tabanını ve yapraklarını kesin. Yaprakları yıkamayı unutmayın, çünkü sonradan yemekte kullanabilirsiniz.
3. Bir bıçak veya soyacak ile kerevizin dışındaki sert, lifli kısımları soyun. Kerevizin dışındaki lifli kısım oldukça kalın olabilir, bu yüzden biraz baskı uygulayarak soymanız gerekebilir.
4. Soyduktan sonra kerevizi istediğiniz şekilde doğrayabilirsiniz. Genellikle kerevizi halka şeklinde veya küp şeklinde doğramak tercih edilir.
5. Kerevizi salatalara, yemeklere veya çorbalara eklemek için hazır hale getirdikten sonra istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.

Bu kolay adımları takip ederek kerevizinizi soyup doğramak artık daha az zaman alacak ve yemeklerinize kolayca ekleyebileceksiniz. Afiyet olsun!

30 Oca 2024 - 20:40 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.