Buzlukta Hep Bulunsun İsteyeceğiniz Pratik ve Farklı 4 Soğuk Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Soğuk pastalar, özellikle yaz aylarında pratik ve hafif tatlı alternatifleri arayanların tercihi haline gelmiştir. Özellikle buzlukta saklanabilen soğuk pasta tarifleri, ani gelen misafirlere veya tatlı krizlerine karşı kurtarıcı olabilir. İşte buzlukta bulundurmak isteyeceğiniz pratik ve farklı 4 soğuk pasta tarifi ve malzemeleri:

1. Magnolia Pastası:
Malzemeler:
- 2 su bardağı süt
- 1 paket krem şanti
- 1 paket kakaolu bisküvi
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı kakao
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı süt

Yapılışı:
- Krem şantiyi 2 su bardağı süt ile çırpın ve buzlukta bekletin.
- Kakaolu bisküvileri yarım su bardağı süt ile ıslatın ve borcama dizin.
- Islattığınız bisküvilerin üzerine krem şantiyi sürün.
- Diğer bir tencerede yarım su bardağı süt, toz şeker, kakao ve hindistan cevizini karıştırarak pişirin.
- Pişirdiğiniz karışımı bisküvilerin üzerine dökün.
- Son olarak buzdolabında dondurarak servis yapın.

2. Muzlu Waffle Pasta:
Malzemeler:
- 1 paket vanilyalı puding
- 2 su bardağı süt
- 1 adet muz
- 1 paket kakaolu waffle
- 1 su bardağı çikolata sosu
- Kavrulmuş fındık veya fındık parçacıkları

Yapılışı:
- Vanilyalı pudingi 2 su bardağı süt ile pişirin.
- Waffleları tepsiye dizin.
- Üzerlerine dilimlenmiş muzları yerleştirin.
- Pişirdiğiniz pudingi waffle ve muzların üzerine dökün.
- Çikolata sosu ve kavrulmuş fındık ile süsleyerek buzlukta dondurun.

3. Hindistancevizi Muhallebili Pasta:
Malzemeler:
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı hindistancevizi
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket kakaolu bisküvi
- Kakaolu fındık kreması

Yapılışı:
- Süt, hindistancevizi, nişasta ve toz şekeri karıştırarak muhallebi pişirin.
- Kakaolu bisküvileri süt ile ıslatın.
- Islattığınız bisküvilerin üzerine hindistancevizi muhallebisini sürün.
- Son kat olarak kakaolu fındık kremasını sürün.
- Buzdolabında dondurarak servis yapın.

4. Cheesecake Buzlu Pasta:
Malzemeler:
- 250 gr labne peyniri
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı mürdüm eriği reçeli
- 1 paket vanilin
- 1 paket kakaolu bisküvi

Yapılışı:
- Labne peyniri, yoğurt, toz şekeri ve vanilini karıştırarak cheesecake harcını hazırlayın.
- Kakaolu bisküvileri rondodan geçirerek kırıntı haline getirin.
- Buzluk kabına önce bisküvi kırıntılarını, üzerine cheesecake harcını ve en üste de mürdüm eriği reçelini dizin.
- Buzdolabında dondurarak servis yapın.

Bu tariflerle buzlukta hep bulundurmak isteyeceğiniz pratik ve farklı soğuk pastalar yapabilirsiniz. Hem yemek yapmaktan tasarruf etmek hem de lezzetli tatlılarla misafirlerinizi ve sevdiklerinizi şaşırtmak için bu tarifleri deneyebilirsiniz. Afiyet olsun!

30 Oca 2024 - 20:35 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.