Kırmızı Pancarla Yapılan Renkli ve Şifa Dolu 4 Pancar Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Pancar, besleyici ve lezzetli bir sebze olmasının yanı sıra sağlık açısından da birçok faydası bulunmaktadır. İçerdiği yüksek miktarda antioksidanlar sayesinde vücuda enerji verirken, bağışıklık sistemini güçlendirmeye de yardımcı olur. Ayrıca kan basıncını düşürücü etkisiyle kalp sağlığını destekler ve sindirim sistemini düzenler. Bu yüzden, pancarı sofralarımıza dahil etmek oldukça önemlidir.

Pancarın lezzetini sofralarımıza taşımak için hazırlayabileceğiniz birbirinden lezzetli pancar meze tariflerini paylaşmak istiyoruz. İşte, kırmızı pancarla yapılan renkli ve şifa dolu 4 pancar mezesi tarifi ve malzemeleri:

1. Kırmızı Pancar Mezesi

Malzemeler:
- 3 adet orta boy kırmızı pancar
- 2 diş sarımsak
- Yarım limon suyu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Taze maydanoz

Yapılışı:
- Pancarları haşlayın, kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın.
- Sarımsakları rendeleyin ve pancarların üzerine ekleyin.
- Limon suyu, zeytinyağı, tuz, kekik ve kimyon ekleyerek karıştırın.
- Üzerine ince kıyılmış taze maydanoz serpip servis yapın.

2. Pancar Humus

Malzemeler:
- 2 adet orta boy kırmızı pancar
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tahin
- Yarım limon suyu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Tuz

Yapılışı:
- Pancarları haşlayın, kabuklarını soyup küçük parçalara kesin.
- Nohut, sarımsak, tahin, limon suyu, zeytinyağı, kimyon ve tuzu ekleyerek blenderdan geçirin.
- Servis tabağına alıp üzerine zeytinyağı gezdirerek servis yapın.

3. Pancarlı Yoğurtlu Meze

Malzemeler:
- 2 adet orta boy kırmızı pancar
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım limon suyu
- Tuz
- Kıyılmış dereotu veya nane

Yapılışı:
- Pancarları haşlayın, kabuklarını soyup rendeleyin.
- Sarımsakları ezin, yoğurt, zeytinyağı, limon suyu ve tuzla karıştırın.
- Üzerine rendelenmiş pancarları ekleyerek karıştırın.
- Servis tabağına alıp üzerine kıyılmış dereotu veya nane serpip servis yapın.

4. Pancar Ezmesi

Malzemeler:
- 3 adet orta boy kırmızı pancar
- Yarım su bardağı ceviz içi
- 2 diş sarımsak
- Yarım limon suyu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Tuz

Yapılışı:
- Pancarları haşlayın, kabuklarını soyup rendeleyin.
- Ceviz içini ince kıyın, sarımsakları rendeleyin, limon suyu, zeytinyağı, kimyon ve tuz ekleyerek karıştırın.
- Üzerine cevizleri ekleyip servis yapın.

Bu lezzetli pancar meze tarifleri ile sofralarınıza hem sağlık dolu bir renk katacaksınız, hem de misafirlerinizi lezzetli atıştırmalıklarla şımartacaksınız. Afiyet olsun!

30 Oca 2024 - 16:27 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.