Pastane usulü tuzlu kurabiye tarifi, nasıl yapılır?

Tuzlu kurabiyeler, çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetlerindendir. Pastane usulü tuzlu kurabiye tarifi ise evde kolayca yapabileceğiniz bir lezzet sunuyor. İşte pastane usulü tuzlu kurabiye tarifinin detayları:

Malzemeler:
- 250 gram tereyağı veya margarin
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- Üzeri için susam veya çörekotu

Yapılışı:
1. Tereyağını veya margarini geniş bir kaseye alın. Üzerine sıvı yağı ekleyin.
2. Yumurtayı ilave edin ve karıştırın.
3. Tuz, karabiber, toz şeker ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırmaya devam edin.
4. Unu azar azar ekleyerek yoğurun. Hamur ele yapışmayacak kıvama gelene kadar un eklemeye devam edin.
5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Üzerlerine çatal yardımıyla hafifçe bastırarak şekil verin.
6. Üzerlerine susam veya çörekotu serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafifçe kızarana kadar pişirin.
7. Pişen tuzlu kurabiyeleri fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

Pastane usulü tuzlu kurabiye tarifi bu kadar basit! Bu tarif ile evinizdeki malzemelerle kolayca lezzetli tuzlu kurabiyeler yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

28 Oca 2024 - 20:13 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.