4 malzemeli limonlu kurabiye tarifi nasıl yapılır?

Limonlu kurabiye, hafif ekşi ve tatlı lezzetiyle birçok kişinin favorisi olan bir tariftir. Üstelik sadece 4 malzeme kullanarak kolayca hazırlayabilirsiniz. İşte lezzetli limonlu kurabiye tarifinin adım adım yapılışı:

Malzemeler:
- 1 su bardağı tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 su bardağı un
- 1 adet limonun rendesi

Yapılışı:
1. Öncelikle fırını 180 derecede ısıtın.
2. Bir karıştırma kabında oda sıcaklığındaki tereyağını ve pudra şekerini iyice karıştırın.
3. Üzerine un ekleyerek yoğurmaya devam edin. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
4. Limonun kabuğunu rendeleyerek hamura ekleyin ve tekrar yoğurun.
5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
6. Önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika veya altın sarısı renk alana kadar pişirin.
7. Fırından çıkan kurabiyeleri fırın tepsisinden alarak oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

Afiyetle yemeye hazır olan limonlu kurabiyeleriniz artık servise hazır. Bu tarifle lezzetli atıştırmalıklar yapabilir ve sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Hem yapımı kolay hem de malzemeleri ulaşılabilir olan bu tarif, çay saatlerinin vazgeçilmezi olmaya aday!

# devam, çay

28 Oca 2024 - 20:10 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.