Ramazanda Mide Yormayacak 4 Hafif İftar Tarifi ve Malzemeleri

Ramazan ayı boyunca özellikle iftar sofralarında hafif ve sağlıklı yemekler tercih etmek önemlidir. İftar sofralarında ağır yemekler tüketmek sindirim sistemini zorlayabilir ve sindirim sorunlarına neden olabilir. Bu nedenle, iftar için hafif ve mideyi yormayacak tarifler tercih etmek önemlidir.

İşte size Ramazanda mideyi yormayacak 4 hafif iftar tarifi ve malzemeleri.

1. Zeytinyağlı Enginar
Malzemeler:
- 4 adet enginar
- 1 adet limon
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 2 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 adet soğan
- Tuz
- Karabiber
- Dereotu

Yapılışı: Enginarların dikenli yapraklarını temizleyip limonlu suda bekletin. Havuç, patates ve soğanı küp şeklinde doğrayın. Tencereye zeytinyağını ve doğranmış sebzeleri koyup kavurun. Ardından enginarları ekleyin. Üzerine su, tuz ve karabiber ekleyerek kısık ateşte pişirin. Servis yaparken üzerine dereotu serpin.

2. Mercimek Çorbası
Malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- Tuz
- Karabiber
- Limon suyu
- Zeytinyağı

Yapılışı: Mercimeği yıkayıp tencereye koyun. Üzerine su ekleyip haşlayın. Soğanı, sarımsağı, havucu ve patatesi doğrayın. Bir tencerede zeytinyağını kızdırıp doğranmış sebzeleri kavurun. Haşlanmış mercimeği ekleyin. Tuz ve karabiber ekleyerek blenderdan geçirin. Limon suyu ekleyerek servis yapın.

3. Izgara Tavuk Salatası
Malzemeler:
- 2 adet tavuk göğsü
- 1 adet marul
- 1 adet domates
- 1 adet salatalık
- 1 adet kırmızı biber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Limon suyu
- Tuz
- Karabiber
- Kekik

Yapılışı: Tavuk göğüslerini marine etmek için zeytinyağı, limon suyu, tuz, karabiber ve kekikle birlikte en az yarım saat bekletin. Ardından tavukları ızgarada pişirin. Marulu, domatesi, salatalığı ve kırmızı biberi doğrayın. Tavukları dilimleyip salatanın üzerine koyun. Zeytinyağı ve limon suyu ile soslayarak servis yapın.

4. Mevsim Salatası
Malzemeler:
- 1 adet marul
- 1 adet salatalık
- 1 adet domates
- 1 adet havuç
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Limon suyu

Yapılışı: Marulu, salatalığı, domatesi ve havucu doğrayın. Bir kâsede nar ekşisi, zeytinyağı, tuz, karabiber ve limon suyunu karıştırıp salatanın üzerine dökün. Karıştırarak servis yapın.

Bu hafif iftar tarifleriyle Ramazan ayında mideyi yormadan sağlıklı ve hafif bir şekilde iftar yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

28 Oca 2024 - 15:16 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.