Batıkent’te Yanık Ekmek Paniği

Pazar günü Gaziantep’te pide fırınlarının nöbet usulü çalışması beraberinde bir çok sorunu da yanında getirirken bazı pide fırınları pideleri tam pişirmeden veya yanık halde imal edince insan sağlığı tehlikeye girmeye başladı.

Batıkent’te Yanık Ekmek Paniği
Batıkent’te Yanık Ekmek Paniği
+4
Haber albümü için resme tıklayın

Batıkent’te Yanık Ekmek Paniği

Gaziantep’te bu Pazar günü Batıkent Mahallesi Kürşat Tüzmen Bulvarı üzerindeki nöbetçi pide fırını yanık ekmek çıkarınca müşterilerle fırıncılar arasında tartışma çıktı. Müşterilerin itirazlarına “Canınız istemiyorsa almayın, gidin başka yerden alın! Tepkisi gösteren fırıncıları Gaziantep Tarım İl Müdürü Mehmet Karayılan, Şehitkamil Belediyesi ve Fırıncılar Odası’na şikayet eden vatandaşlar konunun takipçisi olacaklarını ifade ettiler.

Batıkent’te Yanık Ekmek Paniği

Yanık Ekmek Mide Ve Bağırsak Kanserini Tetikler

Yanık ekmeğin insan sağlığı için büyük tehlike oluşturduğunu ifade eden uzmanlar yanık ekmek yiyenlerin mide ve bağırsak kanseri riskiyle karşı karşıya kaldığını ifade ederken nöbetçi pide fırınından yanık ekmek alan ve sonra yanık olduğu gerekçesiyle iade eden vatandaşlara fırıncıların yanıtı “Canın isterse al, canın istemezse alma” olunca fırını şikâyet edeceklerini ifade eden vatandaşa verilen yanıt ise “Git istediğin yere şikâyet et!” şeklinde oldu. Konuyla ilgili mağdur olan vatandaşlar bu ekmeği itin önüne atsanız yemez siz insanlara yediriyorsunuz tepkisi gösterirken konu müşterilerle fırın çalışanları arasında nezaket ötesi tartışmalara neden oldu.  

Batıkent’te Yanık Ekmek Paniği

Canın isterse alma, git kime şikayet edersen et!

Yanık ekmek üretimine tepki gösteren vatandaşlara fırın çalışanlarının “canınız istemiyorsa almayın, gidin kime şikayet ediyorsanız edin” demeleri üzerine konuyu Gaziantep Tarım İl Müdürü Karayılan’a ileten vatandaşların şikayeti üzerine Tarım İl Müdürü Karayılan fırını mercek altına alacaklarını ve gerekli yasal işlemleri yapacaklarını ifade etti. Diğer taraftan konu Şehitkamil Belediye’sine de intikal ettirilerek zabıtaların fırını denetlenmesi talebinde bulunuldu. Gaziantep Fırıncılar Odası Başkanı Abdullah Sarı’da konuya karşı duyarlı davranarak fırının ve müşterilere karşı saygı sınırlarını zorlayan sözler sarfeden fırıncılara karşı gerekli önlemlerin alınacağını ifade ederek konunun takipçisi olacaklarını sözlerine eklediler.

Yanık Ekmek Kanser Yapar mı?

Konunun uzmanı hekimler yanık gıda ürünlerinin özellikle ekmeğin insan sağlığını büyük zarar verdiğini ve kansere yol açtığını ifade ediyorlar. Bu konuda açıklama yapan uzmanlar yanık ekmeğin mine ve bağırsak kanserini tetiklediğini ve asla tüketilmemesi gerektiğini ifade ediyor.

Gaziantepliler Pazar Günleri Yanık Ekmek Yemeye Mahkum mu?

Batıkent’te Yanık Ekmek Paniği

Pide fırınlarının bir çoğu ekmeği pişirme kurallarına uygun yaparken bazıları çalıştırdıkları acemi pişirim ustaları ve iş yoğunluğu nedeniyle pidelerin tam pişmemiş veya çevrilmeden pişirilmiş olmasından dolayı altları ve yüzeylerinin yanmasına neden oluyor. Bugün Batıkent Mahallesi Kürşad Tüzmen Bulvarında bulunun bir pide fırınında yaşanan yanık ekmek kavgasında haklı olan vatandaşa fırın çalışanlarının da olaya müdahil olmasıyla kötü davranmaları olayın sosyolojik ve psikolojik boyutunu da ortaya koyuyor. Müşterilerine karşı saygılı olmak zorunda olan ve ürettikleri yanık etmekleri iade alarak kurallara uygun ekmek üretmek zorunda olan pide fırını çalışanları hadlerini aşarak şikâyetçi vatandaşlara nezaket kuralları dışında davranış göstermesi konuyla ilgili işletme sahiplerinin bu tür konulara karşı çalışanları eğitimlere tabi tutması zorunluluğunu da ortaya koyuyor.

Şikayetler sonuçsuz mu kalacak? Gözler Tarım Müdürü ve Şehitkamil Belediyesi'nde

Gaziantep Batıkent Mahallesi sakinlerine yanık pide yedirmekte ısrarcı olan fırıncıları resmi kurumlara şikayet eden ve yanık ekmek fotoğraflarını ilgililere gönderen vatandaşlar şikayetlerinin takipçisi olacaklarını ifade ederken Gaziantep Time olarakta bu olayın sonuçlanana kadar ve Gaziantep’te pide fırınlarının pide üretim standartlarını yakalayana kadar takipçisi olmaya devam edeceğiz.

28 Oca 2024 - 13:26 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.

03

Şeref - Antep in unları 3 üncü sınıf unlar iyisi baklava unu böreklik oluyor kalitesi düşenin de ekmek oluyor birde ekmekler mayalanip dinlerdirmiyorlar ekmeği sıcakken yedin yedin yoksa donarsa miden dende geçmiyor

Yanıtla . 1Beğen . 0Beğenme 29 Ocak 20:19
02

Çavraş - Siz birde kuzey şehire gelin ekmeğe bakın mecburen alıyoruz burada üç tane fırın var hepsi aynı üstelik kağıdı renkli ve lahmacun a yaptığımız paraya açıyoruz denetim yok

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ocak 10:59
01

Antepli 26 - Bu sorun pazar günü tüm fırınlarda var pideciler dernek odası bu konuya hep sessiz kaldı hafta arasida tatil yapilabilir

Yanıtla . 1Beğen . 0Beğenme 29 Ocak 07:38