Pekmezli bal kabağı tatlısı tarifi

Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biri olan bal kabağı tatlısı, son dönemde sağlıklı beslenme trendleriyle beraber tekrar popüler hale gelmiştir. Aynı zamanda pekmez kullanılarak yapılan bu tatlı, şeker yerine doğal bir tatlandırıcı kullanılması sebebiyle de oldukça tercih edilmektedir.

Peki, evinizde pekmezli bal kabağı tatlısı nasıl yapabilirsiniz? İşte pratik bir tarif:

Malzemeler:
- 500 gram bal kabağı
- 1 su bardağı üzüm pekmezi
- Yarım su bardağı su
- Yarım çay bardağı ceviz içi (isteğe bağlı)
- Tarçın (isteğe bağlı)

Yapılışı:
1. İlk olarak bal kabaklarını soyup, küçük küçük doğrayın.
2. Bir tencereye doğradığınız bal kabaklarını alın. Üzerine üzüm pekmezi ve suyu ekleyin.
3. Tencereyi ocağa alın ve kısık ateşte bal kabağının yumuşayıp, pekmezle iyice karışmasını sağlayın. Karışım koyulaşmaya başladığında ocaktan alın.
4. İsteğinize bağlı olarak içerisine ceviz ve tarçın ekleyebilirsiniz.
5. Servis yapmadan önce soğumaya bırakın.

Bu pratik tarifle lezzetli bir pekmezli bal kabağı tatlısı hazırlayabilirsiniz. Hem sağlıklı içeriğiyle hem de hafif tatlı tadıyla sofralarınıza renk katacaktır. Afiyet olsun!

# ilk, çay

28 Oca 2024 - 12:08 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.