Çıtır çıtır bir cips yapmak ister misiniz? İşte Çıtır lavaş cipsi tarifi

Evde yapabileceğiniz lezzetli bir atıştırmalık tarifi arıyorsanız, çıtır lavaş cipsi tam size göre! Hem kolay hem de sağlıklı bir atıştırmalık olan lavaş cipsi, aynı zamanda evde kendi imkanlarınızla yapabileceğiniz bir tariftir.

İşte çıtır lavaş cipsi yapmanın püf noktaları ve tarifi:

Malzemeler:
- Yarım paket lavaş
- Zeytinyağı
- Tuz
- Pul biber (isteğe bağlı)

Yapılışı:
1. Fırını 180 dereceye ısıtın.
2. Lavaşı geniş bir tezgah üzerinde düz bir şekilde serin.
3. Lavaşın üzerine zeytinyağı sürün. Fırça yardımıyla yağı lavaşın her yerine eşit bir şekilde yayın.
4. Üzerine tuz serpin. Eğer isterseniz pul biber ekleyebilirsiniz.
5. Lavaşı bıçak yardımıyla dört eşit parçaya kesin. Ardından her parçayı üçgen formunda dilimleyin.
6. Lavaş parçalarını yağlı bir fırın tepsisine dizin.
7. Fırında yaklaşık 6-8 dakika veya üzerleri kızarana kadar pişirin. Ancak ara sıra kontrol etmeyi unutmayın, çünkü lavaşlar çok çabuk yanabilir.
8. Fırından çıkan çıtır lavaş cipslerinizi servis tabağına alın.

Bu tarif ile evde lezzetli ve sağlıklı cipsler yapabilir, aileniz ve misafirlerinizle paylaşabilirsiniz. Afiyet olsun!

28 Oca 2024 - 11:42 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.