İŞTE BU GÜNÜN KOLAY (MENÜSÜ) YEMEĞİ : 28 Ocak 2024

Bugün ne pişirsem diye düşünenler için işte kolay ve lezzetli bir öneri: Tavuklu Nohutlu Pilav! Bu yemek hem pratik hem de besleyici özelliklere sahip. İşte tarifi ve yapılışı:

Malzemeler:
- 2 su bardağı pilavlık pirinç
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 500 gr tavuk göğsü
- 1 adet orta boy soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı ya da sıvı yağ
- Tuz, karabiber, kimyon
- 3 su bardağı tavuk suyu veya su

Yapılışı:
1. Tavuk göğsünü küp küp doğrayın ve bir tencereye alın. Üzerine su ekleyerek tavukları haşlayın. Haşlanan tavukları sudan çıkarıp bir kenara alın. Tavuk suyunu ayrı bir kapta saklayın.

2. Bir tencerede tereyağı veya sıvı yağını eritin. Doğranmış soğanları ekleyerek kavurun.

3. Kavrulan soğanların üzerine haşlanmış nohutları ve doğranmış tavukları ekleyin. Tuz, karabiber ve kimyon ekleyerek karıştırın.

4. Yıkanmış pirinci tencereye ilave edin. Pirinçler suyunu çekene kadar kavurun.

5. Kavrulan pirinçlerin üzerine tavuk suyunu veya suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve pilavı kısık ateşte pişirin.

6. Pilav suyunu çekip yumuşayınca ocaktan alın. Üzerine temiz bir mutfak havlusu kapatıp demlenmeye bırakın.

Tavuklu nohutlu pilavınız hazır! Üzerine dereotu veya maydanoz ile servis yapabilirsiniz. Yanında yoğurtla birlikte servis ederek tam bir öğün oluşturabilirsiniz. Afiyet olsun!

28 Oca 2024 - 00:27 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.