Patates, yoğurt, sarımsak ve tereyağının muhteşem uyumu yedikçe yiyeceksiniz. Patates mantısı tarifi

Bu yemek hem çok kolay gemde çok lezzetli hep yapmak isteyeceksiniz.

alzemeler

6-7 adet patates
500 gr süzme yoğurt
1 yemek kaşığı tereyağ
1 diş sarımsak
Tuz, karabiber, nane, kırmızı toz biber, pul biber

Yapılışı

Patatesleri soyup küp küp doğrayıp yıkayın ve daha sonra tuzunu atarak haşlanmaya bırakın.

Haşlanan patatesleri süzüp servis tabağına alın.

Üzerine hazırladığınız sarımsaklı süzme yoğurtu dökün.

Tereyağla pul biber ve toz biberi kızartıp üzerine dökün.

En son nane ekleyerek sıcak sıcak afiyetle yiyin.

Bu tarifi mutlaka deneyin yedikçe yiyesiniz gelecek.

Patates, yoğurt, sarımsak ve tereyağının muhteşem uyumu yedikçe yiyeceksiniz. Patates mantısı tarifi

05 Ara 2023 - 16:21 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.