Sodalı poğaça hem kabaracak, hem de bayatlamayacak! Peki, Sodalı poğaça nasıl yapılır merak ediyorsanız İşte tarifi ve malzemeleri;

Sodalı poğaça, kabardığı ve bayatlamadığı için oldukça tercih edilen bir poğaça çeşididir. İşte, sodalı poğaça tarifi ve malzeme listesi:

Malzemeler:
- 2 su bardağı un
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 su bardağı soda
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- İç malzemesi (peynir, maydanoz, sucuk, zeytin vb.)

Yapılışı:
1. Unu geniş bir kabın içerisine alın ve ortasını havuz şeklinde açın.
2. Havuzun ortasına yoğurt, sıvı yağ, soda, tuz ve şeker ekleyin. Kabartma tozunu da ekleyerek karıştırın.
3. Yavaş yavaş unu karışıma ekleyin ve yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurmayı sürdürün.
4. Hamuru, üzerini nemli bir bezle örtüp 15-20 dakika dinlendirin.
5. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayın. Ortasına istediğiniz iç malzemeyi koyun ve poğaça şeklini verin.
6. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve poğaçaları dizin.
7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Yaklaşık 20-25 dakika sürebilir.

Sodalı poğaçalarınız hazır! Kabarıp bayatlamayan bu lezzetli poğaçaları kahvaltıda, çay saatlerinde ya da misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun!

30 Kas 2023 - 13:36 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.