İşte kasırga kek tarifi ve yapımı.
Malzemeler:
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilin
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık
- Yarım su bardağı çikolata parçacıkları
Yapılışı:
1. Yumurta ve şekeri mikserle köpük köpük olana kadar çırpın.
2. Sıvı malzemeleri (süt, sıvı yağ) ekleyip karıştırın.
3. Un, vanilin, kabartma tozu ve kakao ekleyip karıştırın.
4. Dövülmüş ceviz veya fındık ile çikolata parçacıklarını da ekleyip karıştırın.
5. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış kek kalıbına dökün.
6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
Kek piştikten sonra dilimleyip çayın yanında servis yapabilirsiniz. Kasırga kek, muhteşem lezzetiyle misafirlerinizi kendine hayran bırakacak! Afiyet olsun.
Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.