Reklamı Kapat

Yediğiniz tüm kekleri unutun, çayın yanına bu kek başka! Kasırga kek tarifi ve yapımı;

Kasırga kek tarifi, çayın yanına muhteşem bir ikramlık! Eğer farklı ve lezzetli bir kek tarifi arıyorsanız, kasırga kek tam size göre. Adını yoğun doku ve lezzetinden alan bu kek, sizi alıp götürecek!

İşte kasırga kek tarifi ve yapımı.

Malzemeler:
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilin
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık
- Yarım su bardağı çikolata parçacıkları

Yapılışı:
1. Yumurta ve şekeri mikserle köpük köpük olana kadar çırpın.
2. Sıvı malzemeleri (süt, sıvı yağ) ekleyip karıştırın.
3. Un, vanilin, kabartma tozu ve kakao ekleyip karıştırın.
4. Dövülmüş ceviz veya fındık ile çikolata parçacıklarını da ekleyip karıştırın.
5. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış kek kalıbına dökün.
6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin.

Kek piştikten sonra dilimleyip çayın yanında servis yapabilirsiniz. Kasırga kek, muhteşem lezzetiyle misafirlerinizi kendine hayran bırakacak! Afiyet olsun.

21 Kas 2023 - 23:48 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.