Reklamı Kapat

Ege'nin incisi! İzmir'den çıkıp mutfaklarımıza gelen eşsiz tarif! Köfte deneyiminizi bambaşka boyuta taşıyacak. İşte Orijinal İzmir Köfte tarifi ve Yapımı

Ege'nin incisi İzmir, lezzetli yemekleriyle meşhurdur. Bunlardan biri de Orijinal İzmir Köfte'dir. Bu eşsiz tarif, mutfaklarımıza egzotik lezzetler getiriyor.

İşte size Orijinal İzmir Köfte tarifi ve yapımı:

Malzemeler:
- 500 gram dana kıyma
- 1 adet orta boy soğan (rendelenmiş)
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 dilim bayat ekmek içi
- 1 yumurta
- Tuz, karabiber
- Kimyon
- Kırmızı pul biber
- Zeytinyağı

Yapılışı:
1. Geniş bir kaseye kıymayı alın. Üzerine rendelenmiş soğanı ve ezilmiş sarımsağı ekleyin.
2. Bayat ekmek içini suyla ıslatın ve sıkarak kıymanın üzerine ekleyin.
3. Bir yumurtayı ayrı bir kapta çırpın ve kıymanın üzerine ekleyin.
4. Tuz, karabiber, kimyon ve kırmızı pul biber ekleyerek malzemeleri yoğurun.
5. Kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın ve elinizle köfte şekli verin.
6. Geniş bir tavaya zeytinyağını alın ve köfteleri kızartın. İyice kızardıktan sonra servis tabağına alın.

Orijinal İzmir Köfte'nizi servis yaparken yanında taze yeşilliklerle ve domates-salatalık garnitürü ile sunabilirsiniz. Afiyet olsun!

21 Kas 2023 - 23:36 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.