Reklamı Kapat

Adana mutfağının eşsiz lezzeti! Çay yanına enfes lezzetteki biberli ekmekle, Adana mutfağını evinizde yaşayın! İşte Adana usulü biberli ekmek tarifi...

Adana mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan biberli ekmek, özellikle kebap yanında enfes bir şekilde sunulan bir lezzettir. Eğer siz de evinizde Adana mutfağını yaşamak istiyorsanız, işte size pratik bir biberli ekmek tarifi.

MALZEMELER

1 adet büyük boy soğan

2 yemek kaşığı kavrulmuş susam

2 yemek kaşığı kekik

1 yemek kaşığı pul biber

300 gram çökelek

1-2 adet küçük boy sürk peyniri

1,5 çay bardağı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 kg. ekmek hamuru (ekşi mayalı)

YAPILIŞI
karar.com'da yer alan içerikte; Soğanı minik şekilde doğrayın. Üzerine kavrulmuş susamı, kekiği, pul biberi, çökeleği, sürk peynirini, zeytinyağını, domates salçasını koyup hepsini güzelce karıştırın.
Daha sonra hamuru tabak büyüklüğünde açıp malzemeyi üzerine yayın.
Ardından üzeri pişene kadar fırında 200 derecede ya da tavada 10 dakika kadar pişirin.
Biberli ekmekleriniz hazır!
Afiyet olsun.

Adana mutfağının eşsiz lezzeti olan biberli ekmek, sıcak sıcak servis edildiğinde yanında çayla birlikte enfes bir ikramlık olacaktır. Eğer Adana usulü bir lezzet denemek istiyorsanız, biberli ekmek tarifini mutlaka denemelisiniz! Afiyet olsun!

21 Kas 2023 - 23:17 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.