MALZEMELER
2 yemek kaşığı kavrulmuş susam
2 yemek kaşığı kekik
1 yemek kaşığı pul biber
300 gram çökelek
1-2 adet küçük boy sürk peyniri
1,5 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 kg. ekmek hamuru (ekşi mayalı)
YAPILIŞI
karar.com'da yer alan içerikte; Soğanı minik şekilde doğrayın. Üzerine kavrulmuş susamı, kekiği, pul biberi, çökeleği, sürk peynirini, zeytinyağını, domates salçasını koyup hepsini güzelce karıştırın.
Daha sonra hamuru tabak büyüklüğünde açıp malzemeyi üzerine yayın.
Ardından üzeri pişene kadar fırında 200 derecede ya da tavada 10 dakika kadar pişirin.
Biberli ekmekleriniz hazır!
Afiyet olsun.
Adana mutfağının eşsiz lezzeti olan biberli ekmek, sıcak sıcak servis edildiğinde yanında çayla birlikte enfes bir ikramlık olacaktır. Eğer Adana usulü bir lezzet denemek istiyorsanız, biberli ekmek tarifini mutlaka denemelisiniz! Afiyet olsun!
Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.