İşte yapımı oldukça kolay olan tavada pratik su böreği tarifi:
Malzemeler:
- Yarım paket yufka
- 1 su bardağı su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 200 gram beyaz peynir
- 2 adet yumurta
- Tuz
- Susam (isteğe bağlı)
Yapılışı:
1. Yufkaları tezgaha serin ve peynirle içini doldurup sarın.
2. Yumurtayı, suyu, sütü ve sıvı yağı bir kasede karıştırın.
3. Yufkanın üzerine bu karışımdan biraz dökün.
4. İkinci yufkayı üzerine koyarak aynı karışımdan dökün.
5. Son yufkayı serin ve isteğe bağlı olarak susam serpebilirsiniz.
6. Yufkaları rulo halinde sarın.
7. Ruloyu dilimleyerek yağlanmış tavada arkalı önlü pişirin.
Bu pratik su böreği tarifi sayesinde kahvaltıya lezzetli bir seçenek ekleyebilirsiniz. Hem yapımı kolay hem de lezzetli olan bu böreği denemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun!
Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.