Reklamı Kapat

Antep usulü soğan kebabı tarifi! Bu sosla mükemmel oluyor kesinlikle denemelisiniz

Bu yemek Anteplilerin kış aylarında severek tükettikleri vazgeçilmez ana yemekleridir. Lezzeti kadar bir çok faydası da vardır. Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler

1 kg kebaplık soğan
500 gram orta yağlı kuzu kıyma
Karabiber
Kırmızı biber
Tuz

Sosu için

3 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Karabiber (isteğe bağlı)

Yapılışı

Soğanlarımızın iki ucunu kesiyoruz ve bol suda yıkıyoruz.
Dıştan bir zar kabuğu soyulacaktır. Tamamen soyulmamasına dikkat edin, kurumaması için kabuklar gerekli.
Daha sonra kıymaya baharatları ekleyip iyice yoğuralım.
Soğanları fotoğrafta görüldüğü gibi tepeden aşağı doğru keselim; midye gibi açılıncak şekilde.
Daha sonra yoğurduğumuz kıymayı toplar hazırlayıp soğanların içine yerleştirelim.
Bütün soğanları yan yana gelicek şekilde dizelim.
Daha sonra üzerine sos için bütün malzemeleri karıştırıp soğanların üzerine gezdirelim.
Üzerini alüminyum folyoyla tepsi üzerini kapatıp daha önceden 200 derece ısıtılmış fırına verelim.
Yaklaşık 25 dakika kadar üzeri kapalı şekilde pişirelim. Bir 25 dakika da alüminyum folyoyu üzerinden alıp pişirelim.
Pişen yemeği alıp lavaş ekmekle servis edebilirsiniz. Deneyen herkese Afiyet olsun.

Bir kere yapınca sürekli yapacaksınız. Özellikle bu sosla mükemmel oluyor.

Kaynak: Haber Merkezi

21 Kas 2023 - 21:37 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.