Reklamı Kapat

Elinizin lezzetini, böreğinize de yansıtın! Meşakkatli gibi görünse de, bu tarifle çok basit! İçi yumuşacık, dışı çıtır çıtır EL AÇMASI BÖREK TARİFİ

Elinizin lezzeti, böreğinize de yansısın! Meşakkatli gibi görünse de, aslında el açması börek yapmak çok da zor değildir. İçi yumuşacık, dışı çıtır çıtır olan bu lezzetli böreği yapmak için aşağıdaki tarifi deneyebilirsiniz.

Malzemeler:
- Yarım kilo kadar ince yufka
- İki su bardağı süt
- Üç adet yumurta
- Bir su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağından biraz fazla kadar erimiş tereyağı
- Yarım kilo kadar beyaz peynir
- İsteğe bağlı olarak maydanoz

Yapılışı:
1. İlk olarak iç harcı hazırlayın. Beyaz peyniri ufalayın ve ince kıyılmış maydanoz ile karıştırın.
2. Bir kasede süt, yumurta, sıvı yağ ve erimiş tereyağını iyice karıştırın.
3. Yufkaları tezgaha serin. Her bir yufkayı üzerine süt karışımından biraz dökerek fırça yardımıyla yayın. Ardından diğer yufkayı üzerine koyun ve aynı işlemi tekrarlayın. Üçüncü yufkayı da üzerine koyduktan sonra kenarlarından taşan yufkaları kesin.
4. Hazırladığınız iç harcı yufkanın kenarlarına yayın. Yufkayı rulo şeklinde sarın.
5. Rulo şeklindeki yufkayı istediğiniz büyüklükte kesin.
6. Börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Elinizin maharetine güvendiğinizde, bu tarif sayesinde evde harika bir börek hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

21 Kas 2023 - 21:23 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.