Reklamı Kapat

Damakta bıraktığı hafif lezzetiyle Yaz Helvası olarak adlandırılır. Cevizin faydaları say say bitmiyor. İşte Cevizli Kesme Helva Tarifi ve Malzemeleri

Yaz mevsiminin en lezzetli tatlılarından biri olan cevizli kesme helva, damakta hafif bir lezzet bırakarak insanı mest ediyor. Üstelik cevizin saymakla bitmeyen faydalarını da bu lezzetli tatlıda buluşturuyor. Cevizli kesme helva, kahve veya çayın yanında harika bir ikramlık olabilir.

İşte size pratik ve lezzetli bir cevizli kesme helva tarifi!

Malzemeler:

- 1 su bardağı irmik
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağı tereyağı ya da margarin
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı dövülmüş ceviz içi
- Yarım su bardağından biraz fazla su

Yapılışı:

1. Tereyağı veya margarini tencereye alıp eritin. İrmik ve unu ekleyerek kısık ateşte sürekli karıştırarak pembeleşene kadar kavurun.
2. Toz şekeri ekleyip eriyene kadar karıştırın.
3. Sütü ve suyu ekleyerek karıştırın. Sütün tamamen çekilip helva göz göz olana kadar pişirin.
4. Pişen helvayı ocaktan alıp ceviz içini ekleyip karıştırın.
5. Hazırladığınız helvayı yağlı kağıt serili bir tepsiye döküp düzleştirin. Dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Bu pratik ve lezzetli cevizli kesme helva tarifiyle misafirlerinizi veya sevdiklerinizi mutlu edebilir, kahve veya çay saatlerinize keyif katabilirsiniz. Afiyet olsun!

21 Kas 2023 - 12:38 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.