Reklamı Kapat

10 Dakikada yumuşacık bazlama tarifi! Eşsiz tarif nasıl yapılır, malzemeleri, yapılışı, püf noktaları

Bugün sizlerle 10 dakikada hazırlayabileceğiniz harika bir bazlama tarifi paylaşacağız. Bu tarifimizle yumuşacık ve lezzetli bazlamaları evinizde kolaylıkla yapabileceksiniz.

İşte malzemelerimiz:

- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım çay kaşığı tuz

Hazırsanız, hemen başlayalım!

1. Unu derin bir kaseye alın.
2. Üzerine su, sıvı yağ ve tuzu ekleyin.
3. Hamuru yoğurarak yumuşak bir kıvama gelene kadar yoğurun. Eğer hamur çok sertse biraz daha su ekleyebilirsiniz.
4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
5. Hazırladığınız parçaları merdane yardımıyla açın. Yaklaşık olarak 0.5 cm kalınlığında olmalarına özen gösterin.
6. Geniş bir tavada ya da ızgarada her iki tarafını da kızartarak pişirin.

Ve işte bu kadar! Sadece 10 dakikada harika bazlamalarınız hazır. Eviniz mis gibi kokacak ve aileniz bu lezzetli atıştırmalığı çok sevecek.

Püf Noktaları:
- Hamuru yoğururken sıvı yağı yavaş yavaş eklemeye özen gösterin. Böylece hamurun kıvamını daha kolay ayarlayabilirsiniz.
- Bazlamaları pişirirken kısık ateşte ve arkalı önlü olarak pişirmeye özen gösterin. Böylece hem içi hem dışı eşit şekilde pişer.

Umuyorum ki bu pratik tarifimizi beğenirsiniz ve mutlaka denemek istersiniz. Eğer denerseniz, yorumlarda bana sonucu mutlaka yazın. Afiyet olsun!

21 Kas 2023 - 12:35 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.