İşte, Şah pilavı tarifi, malzemeleri ve yapılışı:
Malzemeler:
- 2 su bardağı uzun tane pirinç
- 500 gram dana eti (kuşbaşı doğranmış)
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı doğranmış kuru üzüm
- Yarım çay bardağı doğranmış kuru kayısı
- Yarım çay bardağı doğranmış kuru erik
- Bir tutam safran veya bir çay kaşığı toz safran
- 4 su bardağı sıcak et suyu veya su
- Tuz, karabiber, karanfil
Yapılışı:
1. Uzun tane pirinci bol suyla yıkayın ve süzün. Bu arada bir gece önceden kuru üzüm, kuru kayısı ve kuru eriği ayrı ayrı sıcak suda ıslatın.
2. Küp doğranmış dana etini tuz, karabiber ve karanfil ile marine edin.
3. Bir tencereye tereyağını ve sıvı yağı alın. Doğranmış soğanı ekleyip kavurun.
4. Marine edilmiş dana etini ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin.
5. Suyunu çeken etlerin üzerine safranı ekleyip karıştırın.
6. Yıkanmış pirinci etin üzerine dökün ve bir iki dakika kavurun.
7. Sıcak et suyunu veya suyu tencereye ilave edin.
8. Pişmeye bıraktığınız pilavın üzerine süzülmüş kuru meyveleri ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın.
9. Pilav kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
10. Ocaktan aldığınız pilavın üzerine kağıt havlu koyup demlenmeye bırakın.
Şah pilavı, lezzetli et suyuna bulanmış, safran kokulu pirinçleriyle ve kuru meyveleriyle sofranıza neşe katacak bir yemektir. Denemek isteyen herkes, bu özel tarifle Azerbaycan mutfağının lezzetlerini keşfetmeye davetlidir.
Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.