İşte turp saklama yöntemleri...
1. Kuru kağıt havlu veya bez: Turpları alırken yapraklarını ve dip kısımlarını kesmeden eve getirin. Daha sonra kuru kağıt havlu veya bez yardımıyla nemini alın ve buzdolabında saklayın. Bu yöntemle turp haftalarca taze kalacaktır.
2. Suda saklama: Turpu nemli tutmanın bir diğer yolu da, sap kısımlarını kesip üzerini örtecek kadar su dolu bir kaba koymaktır. Böylece turpun tazeliğini uzun süre korumasını sağlayabilirsiniz.
3. Soğanla birlikte saklama: Turp ve soğan birlikte saklandığında, birbirlerinin çürümesini engellerler. Bu nedenle turpları soğanla birlikte saklayarak tazeliğini korumasını sağlayabilirsiniz.
Turp saklama yöntemleriyle ilgili bu ipuçlarını deneyerek, turplarınızı haftalarca taze tutabilirsiniz. Daha az bozulan ve ziyan olan sebzelerle daha lezzetli yemekler yapmak için bu basit yöntemleri mutlaka deneyin!
Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.