İşte yağ çekmeyen pişi tarifi:
Malzemeler:
- 2 su bardağı un
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı süt
- Yarım paket kabartma tozu
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
1. Un, kabartma tozu ve tuzu derin bir kaseye eleyerek koyun.
2. Yoğurt, süt ve sıvı yağı ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
3. Hamuru üzerini streç filmle örtüp 15 dakika dinlendirin.
4. Dinlenen hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp avucunuzda yuvarlayın ve üzerine hafifçe bastırarak şekil verin.
5. Tüm hamuru bu şekilde hazırlayıp geniş bir tavada kızgın yağda her iki tarafını da kızarana kadar kızartın.
Lezzetli yağ çekmeyen pişileriniz hazır! İster kahvaltıda, ister yanında çayla ikram edebileceğiniz bu hafif atıştırmalık, misafirlerinizi de kendinize hayran bırakacak. Deneyin ve sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!
Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.