Reklamı Kapat

Çocukluğumuzda annelerimizin kahvaltıda veya akşam üzeri çay yanına hazırladığı ve lezzet! Keçi patisi tarifi, malzemeleri ve yapımı;

Bugün sizinle çocukluğumuzda annelerimizden tadı damağımızda kalan bir lezzeti paylaşmak istiyoruz: keçi patisi tarifi! Hatırlarsınız, annelerimiz kahvaltıya veya akşam üzeri çayın yanına hazırladıkları bu nefis lezzeti bize ikram ederdi. Şimdi sizinle de bu lezzetli tarifi paylaşmak istiyoruz.

Malzemeler:
- 250 gram tereyağı veya margarin
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un

Yapılışı:
1. Öncelikle tereyağını eritin ve sıvı yağ ile karıştırın.
2. Yoğurt, sirke, toz şeker ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
3. Yavaş yavaş unu ekleyerek ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altın rengini alana kadar pişirin.

Ve işte size annelerimizin hazırladığı o nefis keçi patisi! Mis gibi kokusuyla çayın yanına yakışan bu tarif, sizin de ailenizde sevilecek ve özlenen bir lezzet olacak. Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun!

20 Kas 2023 - 23:29 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.