Malzemeler:
- 250 gram tereyağı veya margarin
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Yapılışı:
1. Öncelikle tereyağını eritin ve sıvı yağ ile karıştırın.
2. Yoğurt, sirke, toz şeker ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
3. Yavaş yavaş unu ekleyerek ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altın rengini alana kadar pişirin.
Ve işte size annelerimizin hazırladığı o nefis keçi patisi! Mis gibi kokusuyla çayın yanına yakışan bu tarif, sizin de ailenizde sevilecek ve özlenen bir lezzet olacak. Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun!
Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.