Reklamı Kapat

Ceviz, badem, kuru üzüm ve tarçın gibi malzemeler hem tatlı, hem de tuzlu! Asla altında lapa kalmıyor! İşte Sivas Divriği pilavı tarifi, malzemeler ve yapımı

Sivas mutfağının güzel bir lezzeti olan Divriği pilavı, hem tatlı hem de tuzlu sevenler için harika bir seçenek. Ceviz, badem, kuru üzüm ve tarçın gibi malzemelerle hazırlanan bu pilav, özel günlerde veya davet sofralarında çok beğeniliyor. İster ana yemek olarak, ister yanında servis edebileceğiniz bu pilav, lezzetiyle herkesi etkileyecek.

Divriği pilavı tarifi oldukça basit ancak çok lezzetli. İşte malzemeleri ve yapımı:

İşte Divriği pilavı tarifi.

Fotoma.com ve yeniakit.com.tr'deki içerikte, Divriği pilavına lezzet katan ipuçları verildi. Bu püf noktalar içerisinde; Pirinçlerin tane tane olması için tereyağı kullanın. Pişirme esnasında birkaç damla limon sıkın. Böylece renginin sarılaşmasını önleyebilirsiniz. Pirinçleri pişirdikten sonra üst kısmına defne yaprağı ekleyin. Defne yaprağı pilavın daha lezzetli olmasını ve güzel kokmasını sağlayacaktır.

Malzemeler:

500 g kuzu veya dana kuşbaşı et

Pilav için:

2 su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı tarçın (Arzuya bağlı)
1 adet küp şeker (Arzuya bağlı)
1-1.5 tatlı kaşığı tuz
2/3 çay bardağı kuş üzümü
1/2 su bardağı kabuksuz badem
1 çay bardağı nohut (Haşlanmış)

Dışı için:

250 g kadayıf
2 yemek kaşığı tereyağı

Etiyle zenginlik katan Divriği pilavı, Sivas'a has bir pilav türüdür. Söz konusu pilavın özelliği, içinde olan ceviz, badem, kuru üzüm ve tarçın gibi ürünlerle hem tatlı hem tuzlu bir lezzet oluşturmasıdır. Divriği pilavı yapımı için ilk olarak pirinçleri yıkayıp süzün. Ardından bir tencerede tereyağı eritin ve pirinçleri kavurun. Kavrulan pirinçler şeffaflaşınca sıcak su, tuz ve şeker ilave edin. Ocağın altı kısık olacak şekilde suyunu çekene kadar kaynatın. Farklı bir tavada ceviz ve bademleri kavurun. Kuru üzümü de ilave edip harmanlayın. Tarçını da serpip ocaktan alın. Pilavı servis tabağına alın ve üzerine cevizli karışımı serin. Sıcak ya da ılık olarak servis edin.

Divriği pilavınız hazır! Hem tatlı tatlı kuru üzüm ve tarçın aromasıyla, hem de tuzlu badem ve ceviz lezzetiyle mükemmel bir uyum sağlayan bu pilavı denemek istemez misiniz? Şimdiden afiyet olsun!

20 Kas 2023 - 21:32 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.