1. Çilekli Smoothie: Çileği blenderdan geçirip süt veya yoğurtla karıştırarak harika bir smoothie elde edebilirsiniz. İçerisine biraz bal veya pekmez ekleyerek tatlandırabilirsiniz.
2. Çilekli Dondurma: Ev yapımı dondurma yaparken çileği püre haline getirip dondurma karışımına ekleyebilirsiniz. Böylece enfes bir çilekli dondurma elde edersiniz.
3. Çilekli Pasta: Pastalarınıza, keklere veya cupcakelere çilek dilimleriyle veya püre halinde ekleyerek lezzetini artırabilirsiniz. Üstelik pastanızı çok daha sağlıklı hale getirmiş olursunuz.
4. Çilekli Reçel: Çilekleri şekerle kaynatarak nefis bir çilek reçeli yapabilirsiniz. Sabah kahvaltılarınızın favorisi olacak bu reçeli kavanozlara doldurup saklayabilirsiniz.
5. Çilekli Salata: Çilek dilimlerini taze yeşilliklerle karıştırarak harika bir yaz salatası yapabilirsiniz. Üzerine biraz balzamik sirke ve ceviz serpiştirerek lezzetini artırabilirsiniz.
6. Çilekli Kek: Kek hamuruna çilekleri ekleyerek nefis bir çilekli kek yapabilirsiniz. Hem görüntüsü hem de tadıyla misafirlerinizi şaşırtabilirsiniz.
7. Çilekli Sos: Çileği püre haline getirip eşliğinde yenen bir sos olarak kullanabilirsiniz. Özellikle et yemeklerinin yanında kullanıldığında harika bir lezzet oluşturur.
Görüldüğü gibi, çileği sadece yemek olarak değil, birçok farklı şekilde kullanabilirsiniz. Hem sağlıklı hem de lezzetli olan bu yöntemleri denemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun!
Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.
Yorumlar
(1)Barış Gezginci - Çilek ayıklanır ve iyice yıkanır. Reçel yapacak gibi üzerine şeker konulur ve buzdolabına alınıp, çileklerin suyunu salması beklenir. Tatlı isteyenler bardağa çok, şekerli sevmeyenler az olarak taneli çilek suyunu koyup, üzerine maden suyu koyarlar. Buyrun size doğal çilekli gazoz tarifi.
Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Sitemizin Topluluk Kurallarına uymayan yorumlar yayınlanmaz. Yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.