Kesme İrmik Tatlısı için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:
- 2 su bardağı irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 litre süt
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Hindistan cevizi
- Ceviz içi, fıstık veya badem - İsteğe göre
İlk olarak, bir tencereye sütü ve şekeri ekleyerek sütü kaynatın. Kaynamaya başlayan sütün üzerine irmiği ekleyin ve tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak irmiği pişirin. İrmiğin kıvam alması için yaklaşık 10-15 dakika karıştırarak pişirin.
Karışım kıvam aldıktan sonra vanilya ve tereyağını ekleyin, karıştırın ve ocaktan alın. Hazırladığınız karışımı, yağladığınız bir tepsiye dökün ve iyice yayın. Tepsiyi düz bir zemine vurarak karışımın tepside düzgün bir şekilde yayılmasını sağlayın.
Tatlıyı soğuması için oda sıcaklığında bekletin. Soğuduktan sonra istediğiniz şekilde dilimleyin. Dilimlediğiniz tatlıları, hindistan cevizine bulayın ve servis yapacağınız tabağa dizin. Her dilimin üzerine birer tane ceviz içi, fıstık veya badem içi yerleştirin ve şeklini tamamlaması için hafifçe bastırın.
Kesme İrmik Tatlısı servise hazır! Bu lezzetli tatlıyı çayın yanında veya özel davetlerinizde ikram edebilirsiniz. Misafirlerinizin ve sevdiklerinizin beğenisini kazanacağına emin olabilirsiniz.
Püf noktaları:
- İrmiği sürekli karıştırarak pişirin, böylece topaklanmasını önleyebilirsiniz.
- Tatlının kıvamı size göre fazla akışkansa, daha fazla irmik ekleyebilirsiniz.
- Tatlıyı dilimlerken bıçağı sıcak suya batırıp sonra kurulamak, daha düzgün kesimler elde etmenizi sağlar.
Kesme İrmik Tatlısı tarifi, yapımı ve püf noktaları bu şekildedir. Denemek için sabırsızlanıyorsanız hemen mutfağa gidin ve bu harika tatlıyı yapmaya başlayın. Şimdiden afiyet olsun!
Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.