Reklamı Kapat

"Bugün Ne Pişirsem?" Akşama Ne Yapsam Diye Düşünenler İçin Mükemmel 3 tarif - 17 Kasım 2023

Bugün sizlere "Bugün Ne Pişirsem?" diye düşünenler için mükemmel üç tarif paylaşacağız. Birçoğumuz akşama ne pişireceğimizi düşünmekten sıkılırız ve yeni tariflere ihtiyaç duyarız. İşte size akşam yemeği için harika seçenekler:

1. Tavuklu Brokoli Sote
Malzemeler:
- 2 adet tavuk göğsü
- 1 adet brokoli
- 1 adet havuç
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz, karabiber

Yapılışı:
1. Tavuk göğsünü küçük parçalara kesip tuz ve karabiberle marine edin.
2. Brokoliyi çiçeklerine ayırın, havucu dilimleyin, kırmızı biberi doğrayın, soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın.
3. Tavayı ısıtıp zeytinyağını ekleyin. Tavukları ekleyip kızartın.
4. Tüm sebzeleri tavaya ekleyin ve kısık ateşte soteleyin.
5. Soya sosunu ekleyip karıştırın ve tuz, karabiber ile tatlandırın.
6. Tavuklu brokoli soteniz hazır! İsteğe bağlı olarak pilav veya makarna ile servis yapabilirsiniz.

2. Ispanaklı Peynirli Börek
Malzemeler:
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tutam tuz
- 250 gram ıspanak
- 200 gram beyaz peynir
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Pul biber

Yapılışı:
1. Unu yoğurma kabına alın ve ortasını açıp süt, sıvı yağ, 1 yumurta, kabartma tozu ve tuzu ekleyin. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
2. İç harcı için ıspanakları yıkayın ve doğrayın. Soğanı ince ince doğrayın.
3. Tereyağını tavada eritin ve soğanları ekleyin. Soğanlar pembeleşene kadar kavurun.
4. Ispanakları ekleyip suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Peyniri ekleyin ve karıştırın.
5. Hamuru merdane yardımıyla ince bir şekilde açın. Üzerine iç harcı yayın ve rulo şeklinde sarın.
6. Ruloyu börek gibi sarın ve yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine çırpılmış yumurta sürün.
7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
8. Afiyet olsun!

3. Kabak Çorbası
Malzemeler:
- 2 adet kabak
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4 su bardağı sebze suyu
- 1 su bardağı süt
- Tuz, karabiber
- Pul biber, dereotu (süslemek için)

Yapılışı:
1. Kabakları soyup doğrayın. Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın.
2. Bir tencereye tereyağını ekleyin ve eritin. Soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
3. Sarımsakları ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
4. Kabakları ekleyip birkaç dakika soteleyin.
5. Sebze suyunu ve sütü ekleyin. Kaynamaya bırakın.
6. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve kabaklar yumuşayana kadar pişirin.
7. Çorbayı blenderdan geçirin ve tuz, karabiber ile tatlandırın.
8. Servis tabağına alın ve üzerine pul biber ve dereotuyla süsleyin.
9. Sıcak servis yapın.

İşte size "Bugün Ne Pişirsem?" diye düşünenler için üç harika tarif. Bu tariflerle hem lezzetli, hem de pratik yemekler hazırlayabilirsiniz. Denemeden önce bütün malzemeleri elinizin altında hazır bulundurun ve keyifle pişirin.

Afiyet olsun!

17 Kas 2023 - 00:21 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.