Malzemeler:
- 8 adet kuru kayısı
- 2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
- 3 adet yumurta
Yapılışı:
. Kuru kayısıları dilimleyelim. 10 dakika kadar sıcak suda bekletin. 10 dakika beklettikten sonra kayısıları süzün.
. Bir tavayı orta ateşte ısıtın ve tereyağını veya zeytinyağını tavada eritin. Yumurtayı ekleyip kavurun.
. Doğranmış kayısıları tavaya ekleyin ve hafifçe soteleyin.
. Yumurtalı kayısı kavurmasını taze nane veya maydanoz gibi yeşilliklerle süsleyin. Ardından sıcak olarak servis yapın.
Yumurtalı kayısı kavurması, ekmek ile birlikte servis edebileceğiniz hafif ve lezzetli bir kahvaltı seçeneğidir. Renkli ve meyvemsi tatlarıyla damakları şenlendirecektir.
Not: Malzemelerin miktarlarını kişisel tercihinize göre ayarlayabilirsiniz. Tavada pişirme süresi, yumurtaların istenilen kıvama gelmesine bağlı olarak değişebilir. Afiyet olsun!
Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.