Reklamı Kapat

Antep usulü olan tarifi bir başka lezzetli! Şip şak hazırlanan, Antep usulü Eli böğründe tarifi;

Bu ana yemeği kesinlikle denemelisiniz. Antep usulü olan tarifi bir başka lezzetli oluyor.

5 adet orta boy patates
2 soğan
3 domates
2 diş sarımsak
1 yeşil biber
1 kırmızı biber
350 gr kıyma
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
Karabiber, pul biber, tuz (Baharatlar tercihe kalmış)


Yapılışı

Bütün malzemeleri küp küp doğrayalım.

Üzerine kıymayı, salçayı, baharatları ve sıvı yağı ekleyip karıştıralım.

Tepsinin üzerini ıslatılmış yağlı kağıtla kapatıp, 200 derece önceden ısıtılmış fırına verelim.

Yaklaşık 25-30 dakika pişirip üzerinden yağlı kağıdı da alıp 5-10 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim.

Deneyecek olanlara afiyet olsun.

31 Eki 2023 - 22:38 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.