Reklamı Kapat

Evde En Kolay Balkabağı Tatlısı Nasıl Yapılır? Balkabağı Tatlısı Hangi Hastalıklara İyi Gelir? İşte Bu Soruların Yanıtları!

Kabakgiller ailesinin en güzel ve tatlı ürünü balkabağı manav tezgahlarında, pazarlarda yerini aldı. Balkabağı tüketiminin zamanı geldi. Bir kış boyu...

Kabakgiller ailesinin en güzel ve tatlı ürünü balkabağı manav tezgahlarında, pazarlarda yerini aldı. Balkabağı tüketiminin zamanı geldi. Bir kış boyu sofralarımızdan eksik etmememiz gereken balkabağında; C,E,K,A vitaminleri, demir, fosfor ve magnezyum kaynağı mineraller mevcut. Vücut enerjisini arttırmak ve hastalıklardan korumak için sıklıkla tüketmemiz gereken mucize. İster tatlısını yapalım ister çorbasını, ister püresini, istersek de böreğini.

Bal kabağının vücudumuza faydalarına gelirsek;

·         Göz sağlının korunmasına yardımcı olur

·         100gr balkabağı günlük c vitamini ihtiyacının %35’ini karşılar

·         Antioksidan özellikleri nedeniyle savunma sisteminin en büyük yardımcılarındandır

·         Kalp sağlının korunmasına yardımcı olur

·         İyi bir lif kaynağı olan balkabağı bağırsak sağlığına yardımcı olur

·         Yaşlanma etkilerini geciktirir

·         Cildin daha canlı görünmesine yardımcı olur

·         Kemik gelişimine destek olur

·         Böbrek taşı oluşumunu engeller

·         Bağışıklık sistemini güçlendirir

Faydalarının bir kısmını belirttiğimiz balkabağının daha pek çok faydası vardır. Onun için bu mucize meyveyi ailece tüketelim. Balkabağı bir çoğumuza göre sebze olarak bilinir ancak kendini meyvedir. Yapılan araştırmalara göre içinde çekirdekleri bulunan bir meyve kabak ayıkladığımız zaman çekirdeklerini atmayalım çekirdeklerini çıkartıp kurutalım kavurarak tüketelim. Çünkü kabak çekirdeğinde vücudumuza birçok faydası bulunmakta kabak çekirdeği protein ve yağ bakımından zengin bir kuruyemiştir. Omega-3 deposudur gelelim

balkabağından tariflerimize; balkabağını pazardan aldığımız zaman dilimlettirmeyi unutmayalım. Veya dilimle ve soyulmuş alabiliriz.

Balkabağı çorbası (4 kişilik);

Malzemeler;

·         2 dilim balkabağı

·         1 adet orta boy patates

·         1 adet havuç

·         1 adet kuru soğan

·         4 diş sarımsak

·         4 fincan sıvı yağ

·         2 su bardağı süt

·         1 buçuk litre su

·         1 su bardağı et suyu (varsa)veya varsa kemik suyu

·         1 tatlı kaşığı tuz

·         1 çay kaşığı toz biber

Yapılışı;

Pazardan dilimletip aldığımız kabakları soyalım küp küp doğrayalım ve yıkayalım. Patatesi de soyalım onu da küp küp doğrayalım. Patates havuç ve kabakları derin bir tencereye koyalım suyunu ilave edip ocağa alalım. Orta ateşte iyice pişirelim sütü ilave edelim blenderden geçirip püre haline getirelim

Ocağa derin bir tencere koyalım sıvı yağ ilave edelim soğanları sıçan dişi doğrayalım ve tencereye ekleyelim. Orta ateşte kavurmaya başlayalım soğanlar hafifçe sararınca sarımsakları sıçan dişi doğrayıp ekleyelim kavurmaya devam edelim hazırlamış olduğumuz püreyi ekleyelim tuz ve karabiberi ekleyip orta ateşte 10dk ara ara karıştırarak pişirelim. Kaşığa sarar kıvama geldiğinde ocaktan alalım. Sıcak olarak servis edelim.

Kabak tatlısı (4 kişilik);

Malzemeler;

·         4 dilim kabak (2 ye bölünmüş 8 dilim)

·         3 su bardağı toz şeker

·         1 küçük parça kabak tarçın

·         3 adet karanfil

Üzerine;

·         Tahin

·         Dövülmüş ceviz içi

Yapılışı; 4 dilim kabağı soyalım ortadan ikiye enine keselim 8 dilim haline getirelim yıkayalım (helvane) geniş bir tencereye kabakları yerleştirelim şekeri üzerine dökelim ve düzleyelim. Bir gece üstüne kapatıp dolapta bekletelim ertesi günü üzerine tarçını ve karanfili koyalım ocağa alıp orta ateşte pişirmeye bırakalım. Kaynama başlayınca kısık ateşte üstü kapalı olacak şekilde 70dk pişirelim ara ara kontrol edelim süre dolunca çatal yardımı ile pişip pişmediğini kontrol edelim. Çatal rahat battı ise pişmiş demektir. Hafif sertlik var ise 10dk daha pişirelim

Not; isteğe göre piştikten sonra 150 derece sıcaklığa sahip fırında 10dk fırınlayabilirsiniz.

Soğuduktan sonra kabak servis ederken üzerine 1 kaşık tahin ve 1 tatlı kaşığı dövülmüş ceviz içi ilave edelim.

31 Eki 2023 - 18:32 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.