Arabanlı kadınlar bayramlık kömbe geleneğini sürdürüyor.

Gaziantep'in Araban ilçesinde kadınlar, bayramlık kömbe geleneğini sürdürüyor. İlçe merkezi ve kırsalındaki kadınlar, Ramazan Bayramı'nda misafir...

Gaziantep'in Araban ilçesinde kadınlar, bayramlık kömbe geleneğini sürdürüyor.

İlçe merkezi ve kırsalındaki kadınlar, Ramazan Bayramı'nda misafirlere ikram edilmek üzere atalarından gördükleri ve gelenek haline getirdikleri kömbe mesailerine başladı.

Kömbelerin yapımında un, pekmez, zeytin yağı, süt, yoğurt, yumurta, susam, ceviz, Antep fıstığı, fındık ve keten tohumu kullanılıyor. Yoğrulduktan sonra tepsilere döşenen hamurların dilim dilim kesilip taş yufka ekmeği ocaklarında pişirilen kömbe, ilçede bayramın vazgeçilmezi olarak dikkati çekiyor.

Kömbe yapan kadınlardan Güllü Şan Işık, gazetecilere, bu geleneğin çok eskilere dayandığını ifade etti. ​​​​​​​

29 Nis 2022 - 11:10 Gaziantep- Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA), Anka Haber Ajansı (ANKA) tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.